Co pro sebe můžeme udělat v tomto období aneb jak podpořit imunitu?

31.3.2020 / Aktuality

RovnováhaVšichni jsme se ocitli v situaci, kterou nikdo z nás nezná. Lidé mají strach nejen o své zdraví, ale i o svoji budoucnost. Strach je emoce, která nejvíc narušuje naši integritu a tím i imunitu nebo odolnost a současně schopnost adaptovat se.

Slýchám od lidí, že mají problémy s dechem, že je bolí žebra, někteří hlásí i trávicí potíže, migrény a nemohou spát nebo se budí v noci a nad ránem.
Co s tím vším můžeme udělat?
Nejprve bychom se měli zastavit a odstoupit, získat nadhled nad celou situací.
Musíme si uvědomit, že to, co se děje je proces, který je globální. A my ho musíme přijmout, ne s ním bojovat.

Přijetí je pro nás energeticky nejvýhodnější přístup, který nás posílí.
Když situaci přijmeme jako proces, který vede k transformaci, budeme schopni se adaptovat a náš imunitní systém bude moci fungovat naplno.
Hledejme co dobrého pro nás z téhle situace plyne, co pozitivního přináší.

Jaro – čas nabitý energií dřeva
Energie jara je energie dřeva, která nesnáší stísnění. Potřebuje se rozpínat, potřebuje růst. Se dřevem jsou spojeny játra a žlučník, které v tomto období nejvíce potřebují být v harmonii. Jejich energie musí proudit. V našem těle zabezpečuje energie dřeva dynamiku, díky ní všechny procesy fungují správně.

Když jsme ve stresu, stáhnou se nám žebra a nemůžeme se nadechnout. Objeví se mnoho symptomů, které ale mohou odeznít právě zastavením, uvolněním, meditací nebo nějakou terapií, která umí se stresem pracovat.

Jak si sami můžeme pomoci

Sami si můžeme pomoci rovněž cvičením nebo pohybem na čerstvém vzduchu ideálně procházkou nebo lehkým během.
Proč bychom to měli udělat? Právě proto, aby energie v našem těle plynule proudila. Jakékoli stagnace energie sebou nesou stagnaci nebo městnání tekutin a následně změny ve fyzické rovině. A to je už pozdě. Je to stav, který již není v souladu s naším primárním nastavením na zdraví. Nese sebou nemoc, selhávání orgánů a imunity.

Jak podpořit imunitu?

Imunitu nepodpoříme jenom bezduchým konzumováním syntetických vitamínů a minerálů. Musíme si uvědomit, že k správnému fungování imunitního systému potřebujeme dobře fungující trávící systém, uvolněnou bránici a správně fungující dýchací systém, silné srdce a ledviny a harmonický žlučník. Dobře fungující imunitní systém ukazuje na to, že se člověk o sebe dobře stará a je v harmonii. Jeho systém je v homeostáze a má dobrý kontakt se svým primárním nastavením na zdraví.

Co tedy pro sebe můžeme sami udělat?

  1. Přiměřeně pít a dobře kvalitně a střídmě jíst. Nejvhodnější je jednoduchá, ideálně bezmasá strava, dostatek čerstvé zeleniny, ovoce a vařeného jídla bez konzervantů.
  2. Dostatečně se hýbat, každý den se při nějaké aktivitě trochu zapotit.
  3. Pořádně dýchat.
  4. Dostatečně spát (7-9 hodin).
  5. A hlavně pracovat na zdrojích – každý den najít něco, co nás potěší, a těšit se z toho.

Když to nejde, někde to drhne nebo máte pocit, že to sami nezvládáte, najděte někoho, kdo vás vyslechne. Možná i to bude stačit.
Pokud to nestačí a máte pocit, že potřebujete odbornou pomoc, jsme tu pro vás.

Kontakty:
24 hodin denně – mail: recepce@therapy-centre.eu, eva@therapy-centre.eu
Denně (včetně víkendů) telefonicky: +420 602 296 495, +420 602 328 368

 V souladu s obecním doporučením přikladám online tipy pro práci se sebou samým doma:

Hodně zdraví a vitality přeje Eva Martincová, BCST

< Zpět na články